Po vypnutí DVB-T se diváci přesouvají na internet. Za měsíční poplatek získají desítky kanálů včetně HD obrazu

Televize KUKI

Zájem o placené televizní kanály roste a neplatí to jenom u mladé generace, která nejčastěji konzumuje zpravodajství a filmy. Zákazníci nejvíce oceňují možnost sledovat své oblíbené pořady několik dní nazpět, pozastavení sledování nebo spuštění pořadu od začátku. Televizní program si tak vytváří sami. Desítky kanálů včetně těch v HD rozlišení nabízí už od stokoruny měsíčně například internetová televize Kuki.

 


 

V České republice probíhá vypínání pozemního DVB-T vysílání a přechod na novější standard DVB-T2. Od uživatelů to vyžaduje různé změny. Kromě nákupu nové televize nebo set-top boxu ale mohou přechod vyřešit komfortnější formou – pořízením internetové televize. „Změna technologie pozemního vysílání je ideální příležitostí pro přechod na jinou variantu, která zákazníky netlačí do zbytečné investice. Oproti digitálnímu vysílání nabízí internetová televize kanály v HD kvalitě, která nabízí kvalitnější a realističtější obraz,“ říká za Kuki Vladimír Tovarňák.

 

Právě Kuki patří mezi nejsledovanější internetové televize u nás. V rámci jejího balíčku Kuki start lze pořídit už za 100 korun měsíčně sledování 42 stanic, z toho 30 v HD kvalitě s rozlišením až 1080p (pixelů – tedy obrazových bodů). V dalších balíčcích nabízí Kuki formáty Full HD a Ultra HD.

 

„Díky startovacímu tarifu chceme zákazníkům ukázat, jak lze jednoduše vyřešit přechod na nový standard a především, co mohou od televize přes internet očekávat. Výhodou Kuki start je nejen dostupnost HD kanálů, ale i možnost zhlédnutí pořadů 24 hodin zpětně nebo možnost pauzy a spuštění programu od začátku. Kuki tak lze sledovat v době, kterou si sami určí. Dostupná je také videopůjčovna,” uvádí Tovarňák.

 

Kuki má aplikace pro chytré televize s Androidem, Web OS, Tizen i Apple TV. Nově provozovatel Kuki zařadil do nabídky regionální verze kanálu ČT 1 pro severní a jižní Moravu ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Tyto stanice byly dosud v nabídce pouze ve standardní kvalitě.

 

Lucie Vurbsová




2 Responses to Po vypnutí DVB-T se diváci přesouvají na internet. Za měsíční poplatek získají desítky kanálů včetně HD obrazu

  1. Karel Procházka napsal:

    Ta záplava reklamní masáže přesvědčující mnoha různými fér i nefér způsoby k přechodu na platformy poskytující občanům za úhradu to, co si již jednou zaplatili je přímo nechutná.
    Jde o nesmyslný boj proti tomu, aby informace byly, zvláště v krizových okamžicích dostupné nezávisle na těch nejsnáze zranitelných zdrojích. To je pro tyto firmy sice finančně přínosné, z hlediska bezpečnosti samotných jejich vlastníků, zaměstnanců, i jejich rodinných příslušníků je to naprosto kontraproduktivní.
    Až budou důležité aktuální informace doopravdy potřebovat, budou pro ně nedostupné, nebo dostupné jen obtížně, například zprostředkovaně právě těmi, kteří si v tomto okamžiku zachovali zdravý rozum.

    • Karel Procházka napsal:

      Já nikomu nerozmlouvám, aby si pořídil, kvůli přístupu k dalším často zajímavým službám, jakoukoliv placenou platformu. Jen se domnívám, že zříkat se onoho zaručeného základu, který stát v podstatě je povinen garantovat, je přinejmenším krátkozraké, a proto jsem na tento fenomén chtěl upozornit zvláště ony nízkopřijmové skupiny obyvatelstva, které bývají, řekněme od určitého věku výše, zvláště zranitelné.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

TOPlist